Urban Infill Project

 

This urban infill project reclaimed the site where of a brownstone destroyed by fire. The abandoned lot was cleaned and reclaimed for the construction of a modest two family home. The design of the home, though modern respects the scale and rhythm of the neighborhood buildings. Extensive glazing and high efficiency lighting reduce day-lighting electrical loads. South facing glazing with overhangs and deciduous vegetation promote passive solar heating to reduce costs in the winter, while promoting shade in summer to reduce air conditioning loads. High albeido “cool” roof further reduces AC loads while combating urban heat island effects. The building incorporates high efficiency HVAC with individual metering to promote energy savings. Long life cycle materials in the building envelope reduce maintenance costs. Extensive roof decks with recycled paving promote connection to the exterior, while organic gardens without irrigation reduce water consumption.

urban infill brooklyn ny